Datos personales

Mi foto
Deltebre, Tarragona, Spain
relojes web gratis
UN MÓN PLE DE INCÒGNITES PER DESCOBRIR!!

1X1

              Segons la vikipèdia, les TIC a l'aula 1x1 són un projecte destinat a facilitar les noves tecnologies en l'àmbit educatiu. Aquest projecte es va iniciar l'any 2009-2010 on van participar 70 centres educatius. Això substitueix els recursos materials per recursos digitals. Aquests poden ser produïts per editorials o altruistes, per tal de poder estar al dia el projecte de les TIC a l'aula 1x1 proporciona una connexió en les competències digitals.

               Els alumnes adquireixen un ordinador personal, cofinançat pel Departament d'Educació, per això l'alumne s'ha de responsabilitzar del bon ús i manteniment de l'aparell. Aquests, tant de centres públics com de centres concertats tenen l'oferta cofinançada pel Departament d'Educació que els permet gaudir d'un ordinador homologat, i amb un cost molt reduït ja que el preu total per l'ordinador és de 300 euros, dels quals l'alumne només n'ha de pagar 150 ja que la resta són a càrrec del Departament d'Educació.

            Per tal d'adequar les TIC 1x1 a les aules aquestes són equipades amb PDI .

             Aquesta és una eina molt innovadora, que farà que els nens aprenguin d'una manera molt mes divertida que la que hi ha hagut fins ara. 

          Aquesta manera  d'educar fa que els alumnes i els professors treballen junts, és comuniquin. Ja no és la típica classe magistral en la que el professor explica i els alumnes escoltes, no, d'aquesta manera tothom participa i s'ajuda.

             En el vídeo que veurem a continuació és poden veure diferents opinions, també diferents maneres de pensar i diferents dubtes. Una professora vol que els nens i nenes aprenguin a escriure de la forma tradicional igual que ella va fer, però l'altra li diu que està comprovat que d'aquesta manera els nens i nenes aprenen més i més ràpid. Pot ser degut a què s’aprèn de manera molt més pràctica i no memoritzant els continguts  com s'ha fet fins ara.


              Vídeo del projecte 1x1 ( PROVA PILOT )


1 comentario:

  1. ..

    Mun germà ha començat aquest any amb aquest model educatiu... A part de tots els problemes tècnics, com era d'esperar (i no han sigut pocs), no m'agrada. Crec que per a adquirir un aprenentatge significatiu i cooperatiu, el menys adient és que cada alumne o alumna es posi davant la seva pantalla.. Les noves tecnologies no són cap problema per a les noves generacions; les poden descobrir a les hores lliures i amb una mica de supervisió per part d'adults.

    ResponderEliminar